Bosted for udviklingshæmmede – Se her

Af | februar 26, 2017

På et bosted for udviklingshæmmede er det ofte sådan, at de fleste dage helst skal minde om hinanden da mange udviklingshæmmede netop har brug for noget tryghed og stabilitet.

Et bosted for udviklingshæmmede har nogle dage, der minder om hinanden

hjemmehjælperDet vil for det meste være sådan, at et bosted for udviklingshæmmede har nogle dage, som næsten er identiske. Livet på sådan et bosted på Fyn udspiller sig hver dag og der er kun meget få variationer, hvilket er meget bevidst, da dette kan være svært for børnene at forstå og overskue. Det er sådan, at det første, som der altid sker det er, at alle sammen går en tur. Så går man rundt og snakker lidt om planterne og dyrene som man ser på vejen og på den måde bliver børnene klogere på naturen, hvilket er vigtigt i enhver læring, uanset om man er udviklingshæmmet eller ej. Det næste der sker på en helt almindelig dag på et bosted for udviklingshæmmede er at man så har en morgensamling hvor både elever og lærere fra bostedet samles. De sidder sammen og snakker lidt om dagens tur og måske er der nogen, som siger noget højt hvis de har oplevet noget som de har lyst til at dele med resten af klassen. Hvis ikke så er der bare lidt småsnak rundt omkring i krogene og det vild er blive ved med at være lige indtil det næste punkt på dagskalenderen skal krydses af. Og her er der tale om, at de enkelte klasser alle sammen har undervisning med den tilknyttede klasselærer. For på et bosted for udviklingshæmmede vil det være sådan, at alle børn har en klasselærer tilknyttet, hvilket igen er med til at skabe tryghed og konformitet, som er det børnene har brug for.

Dagen fortsætter på bosted for udviklingshæmmede med dansk og regning

Denne holdundervisning som finder sted med den pågældende klasselærer indeholder for det meste ting som dansk og regning i de små klasser. Det vil være sådan, at man enten har det ene eller andet. For på et bosted for udviklingshæmmede er det bedst, at man kan fokusere undervisningen så meget som muligt og for eksempel at have op til tre forskellige fag på én dag er fuldstændig umuligt og ville aldrig kunne lade sig gøre. Når så de bliver større så vil de også modtage undervisning i historie, hvor de lærer om ting der er sket i historien, men det er selvfølgeligt for de lidt større elever og denne undervisning foregår allerbedst hvis de allerede har lært at læse for ellers er det jo svært at læse om historien hvis man endnu ikke har lært at læse. Et andet fag, som de også har som på nogle måder kan minde lidt om historie er samfundsfag. For på et bosted for udviklingshæmmede er det også vigtigt at lære noget om samfundet og hvad der sker uden for væggene på dette bosted, hvor eleverne holder til i det daglige og næsten hver dag.

Kilde: http://lf-oelsted.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *