Sådan vælger du den rette solafskærmning til din bygning

Af | marts 28, 2017

Når der skal vælges solafskærmning til en ny bygning, er der mange faktorer, som skal tages i betragtning. Bygningens arkitektur kan stille nogle udfordringer, der gør bestemte former for solafskærmning umulig at montere. En sikker måde, hvorpå man kan finde den rette form for solafskærmning til ens bygning, er, at inddrage nogle eksperter på området allerede under udviklingsprocessen.

I Danmark er der flere gode leverandører af udvendig solafskærmning, hvorfra man kan benytte sig af erfaring og ekspertise. En af disse er Blendex, der i mange år har leveret løsninger i høj kvalitet.

I denne tekst kan du læse mere om nogle af de mange løsninger, der findes inden for udvendig solafskærmning.

Hvilken udvendig solafskærmning er den rette?

parasollerSolafskærmning, der monteres på ydersiden af bygninger, er i langt de fleste tilfælde automatiseret i forhold til styring. Graden af automatik kan dog variere lidt efter smag og behag. Det er nemlig muligt at få monteret udvendig solafskærmning, der helt selv sørger for en optimal solafskærmning, men man kan også få solafskærmning, som kan justeres af individuelt.

Intelligent solafskærmning

Mange store virksomheder får lavet nogle imponerende glasfacader, når de skal have designet deres nye bygninger. Disse glasfacader kræver dog en god solafskærmning. Nogle af de former for solafskærmning, der kan dække en hel glasfacade er glaslameller, kobberlameller, indbygningsscreens og faldarmsmarkiser.

Ved disse kan der installeres et fuldautomatisk styresystem, som både tager hensyn til klokkeslæt og vejrforhold. Et sådant system kan kobles til bygningens varme- og ventilationsanlæg, så solens varme stråler udnyttes optimalt i forbindelse med opvarmning af bygningen. For den gennemsnitlige virksomhed kan det føre til en besparing på op til 10 % på energiforbruget, hvilket på sigt fører til en stor økonomisk gevinst.

Kontrollen af disse kan dog også foregå via en fjernbetjening eller knap, som styres af en overordnet på arbejdspladsen.

Den enkelte bestemmer

Nogle bygninger er udformet, så der er mange kontorer med eget vindue. Til disse er løsninger som persienner, markiser, skodder eller screens velegnede. Alle disse kan opereres af den enkelte på et vindue af gangen. Forskellige mennesker har forskellige præferencer i forhold til lysniveau – nogle kan bedst lide at arbejde i fuld belysning, mens andre hellere vil sidde i lidt mere mørke for at kunne koncentrere sig.

På et kontor med en screen til solafskærmning kan medarbejderen selv justere, hvor stor en mængde af sollys, der skal ind. Et frit udsyn til omverdenen er også vigtigt, da det forbedrer både arbejdsmoral og det generelle arbejdsmiljø. Til det er markiser og screens fremragende. Markiser dækker kun for solen, men efterlader stadigvæk et frit udsyn ud af vinduet. Screens findes i transparente materialer, som giver brugeren mulighed for at kigge igennem, så det stadig er til at kigge ud på omverdenen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *