Spar på energien med en varmepumpe

Af | maj 12, 2017

Danskerne har aldrig været mere opmærksomme på at være miljøvenlige, end de er i dag. Varmepumpe kontrolI Danmark er vi generelt rigtig gode til at benytte os af grøn energi – det vil sige energi, der ikke stammer fra fossile brændstoffer. Danmark er et af de lande, hvis ikke dét land, der er førende indenfor for eksempel vindenergi. Ligeledes er vi rigtig godt med i forhold til solcelleanlæg, der efterhånden er blevet hvermandseje. Et lille solcelleanlæg kan let være med til at halvere elregningen, mens et lidt større anlæg kan ende med faktisk at give et overskud i strøm og dermed tjene penge hjem til boligejeren! Derfor er det også kun naturligt, at danskerne er begyndt at se sig om efter en alternativ, grøn energikilde i forhold til at generere varme i hjemmet. Hertil er en varmepumpe et rigtig godt alternativ til udelukkende at bruge de konventionelle varmekilder som fjernvarme, pille- eller stokerfyr eller elvarme.

TIP: Alt information om toshiba, finder du på Gidex’s hjemmeside.

Din pengepung vil takke dig

En varmepumpe kan være med til at nedsætte behovet for anden varme betydeligt. Alt efter, hvilken model af varmepumpe, man vælger, kan man få skåret helt op til 80% af den konventionelle varmeforsyning. Det betyder samtidigt, at man også får skåret den samme mængde af sin varmeregning. Varmepumper kan fås i alle prisklasser og har efterhånden været på markedet så længe, at der er blevet en fast enighed om, hvilke mærker, der er gode og fungerer, og hvilke der er knapt så gode. Man kan derfor både nemt og hurtigt finde en model af varmepumpe, der passer lige præcis til de behov, ens egen bolig har. Generelt fungerer varmepumper bedst i mindre boliger, sommerhuse og fritidsboliger, da de endnu kun kan dække et vist boligareal. Hvis man har en større bolig, man stadig gerne vil benytte sig af energi fra en varmepumpe, kan man vælge at sætte en varmepumpe op i et af de rum, man opholder sig mest i. Man kan selvfølgelig også vælge at sætte én op i hver ende af huset, så de tilsammen kan dække et dobbelt så stort areal.

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe fungerer på den måde, at pumpen henter luft ind udefra, varmer luften op og herefter pumpen den nu opvarmede luft ind i boligen. Mange modeller renser endda luften, før den pumpes ud igen, så pollenallergikere og bymennesker har intet at bekymre sig om i forhold til luftens kvalitet. Hvis man både har et solcelleanlæg og en varmepumpe, kan man glæde sig endnu mere over de økonomiske og miljømæssige besparelser. Den strøm, varmepumpen har brug for, vil også komme fra en billig og miljørigtig kilde, hvis man har et solcelleanlæg til at producere strøm. Hvis man har en feriebolig er det særligt smart at have en varmepumpe, da man på den måde undgår, at ferieboligen får fugt- eller frostskader i løbet af de mere kølige og våde måneder. En varmepumpe kan trække varme ud af luften helt ned til -25 grader – så det sker meget sjældent, at der i Danmark er for koldt til at varmepumpen fungerer optimalt! Varmepumper kan derfor kun anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *