Strategispil er det nye sort

Af | maj 8, 2015

Der findes – heldigvis – stadig et væld af brætspil på det danske marked og det betyder selvfølgelig også, at det ikke er dødt. Der findes stadig mange forskellige personer, der godt kan lide at sidde og spille et brætspil med deres venner eller med deres familie, hvilket bestemt også må siges at være noget, der aldrig er og aldrig kommer til at gå af mode. I og med, at der findes så mange forskellige brætspil på det danske marked, så kan du naturligvis også finde frem til et eller flere spil, som du finder interessant og som du synes er værd at investere i. Hvad end du er typen, der bare godt kan lide fjollede spil, som der ikke kræver den store strategi eller tænkning, eller du derimod er typen, der godt kan lide strategispil, hvor det handler om at have hjernen med, hvis man gerne vil vinde, så kan du med garanti finde op til flere spil, som du synes er pengene værd.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det på det seneste har vist sig at være særligt én bestemt form for spil, der hitter blandt de danske spillere af brætspil og det er de mange strategispil, der er at finde på det danske marked, hvilket blandt andet inkludere Stratego, Settlers og lignende spil, hvor der bestemt ikke skal være nogen tvivl om, at det i høj grad er Stratego, der er populært blandt de danske spillere af strategispil, hvilket det har været i rigtig, rigtig mange år, da det er et spil, der har eksisteret siden 1908 og har været at finde på det danske marked i rigtig mange år. Det har altid været populært blandt danskerne, men på det seneste ser det dog ud til, at det for alvor har taget fart.

Hvorfor kan danskerne så godt lide strategispil?

Der kan selvfølgelig være et væld af gode grunde til at danskerne er vilde med at spille strategispil, når de endelig finder tiden til at tage et brætspil frem fra skabet, som de kan spille sammen med enten deres familie eller nogle af deres venner. Det handler dog med garanti i høj grad om, at det er rart at kunne spil et spil, der handler om at bruge sin hjerne og være strategisk, hvorimod der er mange andre brætspil på det danske marked, der i høj grad handler om, hvor heldig du f.eks. er med at slå et højt antal øjne med dine terninger e.lign. Det er slet ikke noget, der gør sig gældende for et strategispil, der derimod handler om at være strategisk anlagt og handler om at bruge sin hjerne til at udspille sin konkurrent (eller konkurrenter) og dermed også vinde spillet.

Hvis du er typen, der også godt kan lide sådanne former for brætspil, så er du med garanti også glad for, at er er mulighed for at finde rigtig mange spændende strategispil her i Danmark, men der er dog – som sagt – ikke nogen tvivl om, at det er Stratego, der er danskernes ubestridte mest elskede strategispil. Der findes dog mange andre strategispil, hvilket blandt andet kan bevises ved, at der er hele 105 forskellige af slagsen i udvalget hos Spilcompagniet.dk, der har ét af landets største udvalg af brætspil og herunder også diverse former for strategispil. Det betyder selvfølgelig også, at det er de absolut færreste personer og familier, der ikke vil kunne finde frem til et strategispil, som de kan lide og som de har lyst til at spille sammen med deres familie eller sammen med nogle af deres venner. Det handler blot om at kigge sig om, så finder du også et spil, du godt kan lide på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *