Tænk over dine motiver og overvej dette inden du låner penge

Af | maj 25, 2017

For nogle er selve ordet lån lidt forbundet med noget, som på en eller anden måde er skamfuldt. Men dette er faktisk en helt forvrænget forestilling. Hele vores samfund, og faktisk hele vores statsapparat, er nemlig bygget på lån. Det er sådan at langt de fleste store landes økonomier faktisk er baseret på en masse lån hos andre lande. Ofte er statskassen egentlig i nul eller minus, selvom økonomien går godt. Men lån og udlån skaber økonomisk dynamik og vækst, og det er nu engang sådan det fungerer bedst. Meget anderledes er det faktisk ikke med lån på personligt niveau.

Et personligt lån kan nemlig ses som en udveksling med banker eller låneinstitutter, og på den måde kommer der gang i økonomien både for en selv og institutterne. I vores samfund er lån desuden helt essentielle. Vi tjener nemlig meget sjældent nok til, at vi bare kan købe de store ting uden nogen problemer. Ting som huse, biler, ferier og meget andet kan være årsager til at tage lån. Sådan er det selv for folk med gode jobs som tjener gode penge – lån er simpelthen ofte et livsvilkår.

Læs her og overvej dette inden du låner penge

Der er altså hverken noget skamfuldt eller forkert i at tage et lån. Er det nødvendigt for netop dig og din situation i livet lige nu, kan det faktisk kun anbefales. På trods af alt dette er et lån dog ikke noget man bare lige bør tage. Selvom et lån på ingen måder er indgribende i ens økonomi, så har det nemlig alligevel betydning og det er ikke noget, som man bør gøre uden omtanke. Et lån binder og forpligter nemlig, og det skaber en smule mindre frihed i livet rent økonomisk.

Det er derfor vigtigt at du overvejer dine motiver grundigt før du foretager dig et lån. Tænk over, hvorfor du egentlig har brug for pengene og hvad du har tænkt dig at gøre med dem. Måske føler du bare lige i øjeblikket, at din økonomi kører dårligt og at du godt kunne tænke dig at have lidt flere penge til rådighed fra dag til dag. Dette er en dårlig årsag til at låne. Er det derfor du ønsker at låne, bør du nærmere fokusere på, hvordan du kan få din økonomi op at køre igen.

Er du til gengæld velovervejet og voksen i dine beslutninger, er der ingen grund til at tøve. Hvis du ved præcis hvad pengene skal bruges på og hvorfor, er der så at sige ingen ko på isen. Er du for eksempel lige blevet forælder, og har brug for en bedre og større bil, er et lån en fremragende vej. Har du ligeledes forøget familien og ønsker mere plads og mere luft omkring jer, er et lån til et indskud i et hus også et godt middel. Dette er nemlig alle beslutninger, som med garanti vil påvirke dit liv positivt og opveje den mindre økonomiske frihed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *