Dræn – vejen til sund jord

By | juli 13, 2017

Hvis du bor i Djursland, Midtdjurs eller Hornslet og har brug for dræn, så er der gode muligheder at hente. I alle tre byer findes dygtige og kompetente drønarbejdere, som kan hjælpe med at dræne jorden. Drænarbejderne i alle byerne har et internt samarbejde, der gør, at de fremgår som et stærkt team. De bruger hinanden rigtig meget og hjælper gerne på kryds og tværs, så deres kunder får den bedste hjælp som mulig. Hvis du gerne vil vide mere om dræn, så kontakt gerne drænarbejderne, så de kan give dig mere information om dette.

Få også professionel hjælp på dette link.

hane

Værd at vide om dræn

Dræn er en måde at få vand væk fra et jordområde med meget fugtig jord. Dræn kan både anlægges på marker og ved private hjem, hvis jorden har behov for det. Uanset hvad, så vil jorden blive meget sundere, idet dræn er med til at jorden får en bedre luftcirkulation og sørger for, at vandforsyningen til jorden optimeres. På denne måde ender man med at få et stykke jord, der er meget bedre at kunne dyrke på, hvis det er et markområde, der er tale om. På privatgrunde undgår husejere, at jordområdet er fyldt med vandpytter.

Dræning af jorden har været populært siden 1900-tallet, da man fandt ud af, at dræn havde en god effekt på jordkvaliteten således, at jorden blev bedre at kunne dyrke afgrøder på. I gamle dage blev dræn lagt i jorden via håndkraft, men i dag findes der masser af maskiner, der kan udføre arbejdet. Drænarbejdere plejer som regel enten at grave dræn ned med dræningsslanger eller gøre det med en gravemaskine. I Djursland, Midtdjurs og Hornslet findes der mange dygtige drænarbejdere, der gerne vil hjælpe dig med dit problem. Det er meget forskelligt hvad det koster, at få anlagt dræn, da det afhænger af hvor stort et område, der er tale om. Som kunde skal man være opmærksom på, at en omgang dræning ikke er nok til, at jorden vil forblive sund. Med tiden vil dræningsslangerne/dræningsbrøndene skulle udskiftes for at sikre, at jorden forbliver god.

Dræning privat

Hvis du opdager at jorden på din grund er fyldt med vandpytter, så er det et tegn på, at den har brug for at blive drænet. Hvis du ikke gør noget ved jorden, kan det resultere i, at blomsterne, træerne og buskene på grunden drukner i vand. Dette har de ikke godt af i længden. Der er mange husejere, der vil opdage, at jorden på grunden har svært ved, at lade vand passere ned i undergrunden. Især nybyggede huske på nye grunde vil have dette problem på grund af de maskiner, der har kørt rundt, og gjort jorden meget kompakt.

Der er flere måder at få drænet jorden på privat grunde. Drænarbejderne kan placere brønde i jorden således, at jorden ikke bliver gravet op. Hvis jorden er meget leret, kan det være en bedre ide, at grave drænrør ned således, at alt vandet ledes ud til et bestemt afløb. At anlægge dræn kan være en besværlig proces, så kontakt gerne fagmænd indenfor feltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *