Gør noget godt for miljøet få solceller eller solfanger på taget

Af | november 28, 2016

Det er blevet meget populært at have solceller eller solfangere på taget. Solceller skaber energi. Man får dermed en mindre elregning, når man installerer solceller. Det gavner miljøet, at man ikke får el fra kraftværket. Der kommer el ofte fra fossile brændstoffer. Det er dårligt for miljøet.

Der er mange steder, hvor man kan købe solceller eller solfanger. Hvis man bor i Ringsted og Greve, er der mange muligheder. Fordi solceller og solfangere er blevet populære, er der kommet mange forhandlere. Det er både almindelige butikker og netbutikker, der sælger solceller. I en almindelig butik er det nemt at få vejledning om sit køb af solceller. Ekspedienten ved meget om solceller. De kan forklare om, hvordan man sætter solcellerne op. De kan også forklare, hvilke solceller der er de bedste til ens behov.

Hvor mange solceller eller hvor stor en solfanger har du brug for?

solcellerDet afhænger selvfølgelig af, hvor meget strøm du skal bruge. Hvis du har en stor familie, bruger du typisk mere. Hvis du har en mindre familie, bruger du typisk mindre. Der er selvfølgelig undtagelser. Hvis man arbejder hjemmefra med noget, der kræver el bruger man mere el. Hvis man har en hobby, der kræver el bruger man mere el. Det skal man derfor tænke over, når man anskaffer et solcelleanlæg.

Man skal også tænke over, hvor meget plads man har. Hvis man ikke har så meget plads, giver det ikke mening at købe et stort anlæg. Lidt kan også gøre det. Hvis man kan supplere sit elforbrug med strøm fra solceller, er det bedre end ingenting. Hvis man har et stort tag, behøver man dog heller ikke at fylde det helt med solceller. Det skal også passe til ens forbrug. Nogle elselskaber giver penge tilbage, hvis man producerer for meget strøm på sit solcelleanlæg. Det er en god ide at tjekke, om ens elselskab gør det. Hvis det gør, kan det måske godt betale sig at købe et større anlæg.

Solceller eller solfanger til bil eller båd

Hvis man godt kan lide at sejle, er solceller også en god investering. Solcellerne giver strøm midt ude på havet. Det giver en masse ekstra muligheder. På de fleste både kan man få strøm via en generator. Solceller er dog renere strøm. De larmer ikke, når de skaber strøm. Derudover risikerer man ikke at løbe tør for diesel, når man bruger solceller.

Når man har solceller på en båd, bliver det for eksempel nemmere at holde mad kold. Det er ellers ikke noget, man kan ellers. Strøm er også godt til at skabe lys om aftenen og natten.

Hvis man godt kan lide at campere, kan det også være en god ide at få solceller eller solfangere på sin campingvogn. Solcellerne gør det nemt at holde mad kold eller måske køre en ventilator. Så behøver man ikke at koble sig på campingpladsens elnet.

Hvis man gerne vil købe solceller eller solfanger til sin båd eller campingvogn, er der gode muligheder for at gøre det i Ringsted og Greve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *