Guide til at vælge et godt nyt tag

By | december 20, 2017

Man siger normalt at et almindeligt tag holder i mellem 50 og 100 år, alt efter hvilken form for tag man vælger. Hvis du står og skal have lagt nyt tag på dit hus, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Det er et vigtigt projekt, da taget skal kunne holde i mange år. Det er desuden en stor udgift og derfor er det vigtigt at vælge rigtigt. Når du skal vælge et nyt tag, skal du være opmærksom på prisen, vedligeholdelsen, holdbarhed og udseende. Hvis du er i tvivl om hvilket tag, der er det bedste for dig, kan du få råd og vejledning hos tagspecialister i Kolding og Fredericia. Du får desuden nogle gode råd i denne artikel.

Holdbarhed, vedligeholdelse og pris

nyt tagNår man skal vælge nyt tag, er der nogle vigtige faktorer at have med i tankerne. Holdbarhed er selvfølgelig et vigtigt element. De fleste tag kan holde i minimum 50 år, andre helt op til 100 år. Det tag, med den største holdbarhed er et koppertag. Naturskifertag og tegltag har dog også en god og lang holdbarhed. Her kan vedligeholdelsen dog godt være lidt omfangsrig. Hvis du vil have et tag med minimal vedligeholdelse, skal du vælge et betontagstenstag eller et bølgeeternittag. Hvis du synes at prisen er det vigtigste, kan du med fordel vælge et tag lavet af stålplader. Disse tre elementer skal altså gå op i en højere enhed og samtidig med at udseendet skal være flot. Selvom det er vigtigt at prisen er god og at der er lav vedligeholdelse, er det også vigtigt at taget passer til husets udseende. Så selvom taget er billigt, er det ikke nødvendigvis det bedste valg.

Tegltag – det mest almindelige

Hvis man kigger i et helt almindeligt villakvarter her i Danmark, vil man ofte kun se tegltage i forskellige farver. Det er det mest almindelige tag her i landet. Holdbarheden på denne type tag er mellem 50 og 70 år. Det vil sige at du skal overveje at skifte dit tegltag, hvis du bor i et hus fra år 1900-1930. Tegltag er en god løsning for mange, fordi udseendet er neutralt og appellerer til de fleste. Man skal dog være opmærksom på at det kan være en lidt dyr løsning. Selve tagets pris er ikke i den lave ende og samtidig kan det være dyrt at få monteret. Holdbarheden er dog god og vedligeholdelsen er minimal, hvilket er en fordel for mange. Her skal det dog siges at det altid vil koste mange penge at få skiftet et tag, og derfor er der ofte ikke stor forskel på om man får det ene eller andet tag, når man først er kommet op i det prisleje. Uanset hvilken form for tag du overvejer, er det altid en fordel at rådføre sig med de professionelle f.eks. i Kolding og Fredericia. Her kan man få råd og vejledning til regler for bl.a. efterisolering og generelle gode råd og tips til tage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *