Udnyt alternative energikilder og spar penge

Af | november 22, 2016

Når solen skinner og varmegraderne stiger, så findes der næsten ikke noget bedre end at sidde udenfor og nyde det gode vejr. Det skulle da lige være, hvis man samtidigt kunne tjene penge, imens man sad der! Der findes i dag mange muligheder for at udnytte naturens ressourcer til at skabe energi, der både er miljørigtige og vedvarende. Ikke nok med, at denne form for beslutning både hjælper miljøet med at overleve, så hjælper det også pengepungen med at overleve en kold vinter. Ved de allerfleste former for installation af en vedvarende energiforsyner vil man opleve, at pengene tjener sig selv hjem i løbet af en meget kort årrække – nogle gange endda inden for bare 1-2 år. Dette styrker både økonomien, miljøet og boligens overordnede værdi på boligmarkedet, hvis man skulle overveje at sælge huset eller lejligheden i fremtiden. Alt i alt kan det sagtens betale sig at kigge nærmere på de forskellige former for vedvarende energi, man kan få installeret derhjemme.

poolvand

Jordvarme og solvarme

I forhold til at få genereret varme til boligen er der flere måder at gøre det på. Man kan for eksempel vælge jordvarme. Jordvarme udnytter den varme, der naturligt findes i jorden året rundt. Uanset, om termometret udenfor viser minusgrader, vil den del af jorden som jordvarme udnytter aldrig blive kold. Modsat andre vedvarende energikilder, der er afhængige af sol eller vind, så er jordvarme en mere konstant energikilde. En anden opvarmningsløsning, man kan bruge, er solvarme. Solvarme gør sig især godt i de hjem eller sommerhuse, der har en pool indendørs. Det areal, som solpanelerne dækker, svarer til det areal af poolen, som panelerne kan varme op. Det er derfor ret nemt at finde ud af præcist, hvor stort et areal af paneler, man har brug for. Selvom solvarme til poolen selvfølgelig er afhængig af, at solen skinner, så har vand den heldige egenskab, at vand er god til at holde på varmen længe. Hvis man dækker poolen til med et termodække om natten, eller når poolen ikke er i brug, vil man kunne opbygge og holde på den varme, som solpanelerne kan tilføre om dagen.

Strøm fra vind og sol

Nu har vi dækket, hvordan man kan varme sin bolig op på ved hjælp af vedvarende energi. Men er der andre måder, man kan udnytte vedvarende energikilder på? Ja da! En anden form for udnyttelse af Jordens energikilder er for eksempel vind- og solenergi, der kan generere strøm til boligen. Med en lille vindmølle i baghaven eller en række solpaneler på taget, kan man hurtigt blive selvforsynende på strøm og endda tjene et overskud hos den lokale el-udbyder, når vinden eller solen virkelig tager fat nogle dage. Strøm kan ikke på samme måde lagres som varme kan, så her indgår man en særlig aftale med sin el-udbyder, hvor elselskabet køber strøm af én, når man har overskud, og sælger strøm til én, når man har underskud. På den måde går det lige op i sidste ende. Smart, økonomisk og miljørigtigt – alt sammen i én pakke.

Kilde: http://swimmingpool.dk//webshop/opvarmning/solpaneler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *